Det er vanskelig å se for seg hvordan framtiden vil bli. Pandemier, resesjon, nedgang, inflasjon, katastrofer, konflikter, nedbemanning, svikt i avlingene, også videre. Verden står over noen kompliserte problemer. Det skal bli spennende å se hvordan de løser.

Vi har sett mange bransjer gå under på grunn av COVID-19 pandemien, og flere vil det garantert komme når man nå går inn i enda en måned uten bemanning. Men noen sektorer klarer seg bra, og enkelte er fullt tilbake i virksomhet som om ingenting var skjedd.

Helsesektor

Vi applauderer helsepersonell landet over, for den innsatsen de gjør hver eneste dag. Uten dem ville ikke samfunnet fungert. Helsesektoren vil ha større behov for flere ansatte også i tiden som kommer. Noen kan gå inn i helsesektoren uten videre utdanning, mens tiltak som «menn i helse» har skapt overskrifter landet over.

Internett

Internett har et potensial på mange hundre milliarder dollar hvert år, og her gjelder det egentlig bare å hoppe på toget før det forlater perrongen. Man kan bli affiliate, spille Unibet for de store gevinstene på daglige jackpots, lage hjemmeside, skrive innhold. Det er mange muligheter på Internett, men det er også mange fallgruver. Derfor må man sørge for å få relevant informasjon.

Budbringer

Budbringere har sett en stor økning den siste tiden, og da snakker vi alle slags måter å levere på. Det kan være post, pakker, mat eller elektronikk. Det fins ingen grenser for hva man kan bestille på døra, og når det er nok budbringere, da kan alle få det de har bestilt.

Kortreist mat

Bøndene kan komme til å se et stort sprang i riktig retning i framtiden. Vi blir mer og mer avhengig av kortreist sunn mat, og alternativer til storfe -og svinekjøtt. Kortreist mat er med på å senke utslippene, øke det lokale engasjementet og bedre forholdene for norske bønder.

Gjenbruk

Gjenbruk kommer til å være en av nøkkelfaktorene for et bærekraftig samfunn i tiden som kommer. Hvordan vi kaster og bruker ting er helt avgjørende for om vi kan fortsette å bygge landet på den måten vi har for vane å gjøre. Da må alle bidra til å senke forbruket og heller øke gjenbruken av alt fra klær til kjøkkeninnredninger.