Det finnes en rekke måter du kan få jobbtrening på. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på noen av disse måtene.

Lokale butikker

Hvis du bor på et lite sted kan det være utrolig nyttig å ta kontakt med lokale butikker. Det finnes ofte høysesonger for arbeid på disse stedene enten det er om sommeren, påska eller jula. Du trenger ikke nødvendigvis å sitte i kassa, men du kan være ute og stable varer eller pakke ut varer på lager. Fordelen med disse stillingene her er at de ikke nødvendigvis trenger å være så lange tidsperspektiv. Du kan være sommervikar eller du kan være ekstrahjelp i påsken.

Det kan gi deg verdifull jobbtrening relatert til det å møte opp på tida, gjøre oppgavene dine og snakke med kunder og andre ansatte.

Det er også en perfekt mulighet for å finne ut om dette er en bransje du vil fortsette å jobbe i. Det er ikke for alle å jobbe i butikk, men hvis det er noe du kan tenke deg så finner du fort ut av det.

Vernede bedrifter

Hvis du trenger litt mer oppfølging kan en vernet bedrift være aktuelt for deg. Dette er noe du kan få kontakt med gjennom NAV og kommunen. Det er ulike krav til at du skal kunne få jobb på en vernet bedrift. Dette er avhengig av hva du selv sliter med og hva jobben krever.

Dette er en uansett en fantastisk måte å få jobbtrening på ettersom du vil bli fulgt opp av sjefen og du vil få mulighet til å evaluere hvordan du tenker det går selv. Deretter kan dere legge opp en plan for hvordan ting skal være videre. Dette gjør at du lett kan si ifra om det er noe du mener er feil eller noe du vil gjøre annerledes.

I en vernet bedrift er det også ofte mulighet for å prøve deg på ulike ting. Dette gjør at du får arbeidstrening innen ulike felt, enten det er å lage ting eller selge ting. Det er jo selvsagt andre alternativer, men det er nok de mest brukte.

Vi håper at denne artikkelen var til hjelp og at du finner noe som passer for deg og din situasjon. Det er jo vanskelig for oss å gi konkrete tips til hver enkelt, men å gi et startpunkt er jo også å hjelpe til. Lykke til på reisen mot en jobb!